1 Temmuz 2012 Pazar

BEYAZ BOYALI EŞYALAR VE İP LAMBA



Çok şükür ki zehirlenmeden, sadece hafiften kafayı bularak bitirdim boya olaylarını :) Aslında odanın daha çok işi var, mesela yeni kulplar alınıp takılacak, iki tane masa sandalyesi kaplanacak, raflar düzenlenecek, yerleşecek, yeni saklama kutuları yapılarak düzenlecek cek cek cek... Ama onlar olana kadar bekleyemedim çektim yukarıdaki boyanmış hallerini...Eski halinden iyi oldu bence;



Ayrıca, kırnap ipi ve beyaz tutkal ve de balon maceram çok hoşuma gitmese de bitti. Yatakodasına astık, hiç yoktan iyidir dedim, hevesimi de aldım, daha da bulaşmam :)



ÖNEMLİ NOT: Resimleri büyüterek bakmak ve yakından irdelemek tehlikeli ve yasaktır :)))

19 yorum:

  1. Takım olmuşlar işte ne güzel. Ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  2. Enfes olmuş, ba-yıl-dım ama boya kokusundan değil bu güzellikten:)) Çoğu bitti azı kaldı gerinizi göz açıp kapayana kadar yaparsın:))
    Hevesimi aldım, daha da bulaşmam haaa! Çok güzel olmuş ama neden ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol fiammammmm, beğenmene çok sevindim :) Yerdeki halıya göre şekillenecek perde ve sandalyelerin kılıf renkleri o yüzden biraz zaman alacak ve bir Cuma yine pazara gidip 2-3 TL lik kumaşların arasında debelenmem gerekecek :) Koltuklar, acı kahve ve sütlü kahve... Yere yeşilli turunculu halıyı mı koysam, kahverengi olanı mı yoksa pembe lila mor vb... çiçekli olanı mı karar veremedim daha...
      Kırnap ipi ile lamba yapmaya bulaşmam çünkü odanın yarısı beyaz tutkal oldu, tam kurumadan içindeki balon kendiliğinden patladı, ipler arasında tutkal parçaları kaldı, yuvarlak boşluk bırakmayı unutmuşum, tam asıcam ampılü geçirecek yer yok :) Hadi başladım maket bıçağı ile kesmeye, ellerimi de kestim arada :)))))

      Sil
  3. ayyy hep aklımda ve kalbimde olan şeyleri hayata geçirmene bayıldım cicim:)bu tür olaylar için annemin evi benim için bir cennet ama malesef ne vaktim nede iznim var:)
    bu arada ne ile boyadın,zımparaladınmı?bilgide aktarırsan seni çok ama çok daha fazla severim söz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakteri arkadaşım, bunlar benim de hep aklımda olan ve yapmak istediğim şeylerdi ama çalıştığım için yapamıyordum...Bu ara, biraz ara verdim çalışmaya, bu arada da aklımdakileri yapayım bari dedim :)

      Aslında hiç olmayacak birşey yaptım ve oldu :) Gördüğün üç nesneyi de beyaz yağlıboya ile boyadım :) Rulo fırça ile tabi :) Boyayı almadan önce marangoz ile konuştum, 2-3 katta tutar dedi, öyle de oldu...Zımparalamam gerekir mi dedim, eğer boyayacağın şeylerin üzerinde pütür, kalkmış yer vb... yoksa gerek yok, olduğu gibi sür dedi:) Artık beni çok daha fazla seviyor musun bakteriiiiiim :)

      Sil
  4. nası yaa
    ne ara kurudu bunlar?
    hiç resmi büyütesim yoktu büyütüm baktım hiç potluk yok
    parçalı bulutlluda degil gayet güzelll içim açıldıı
    nasıl boya ile boyadın ablacım ayna stikerlere bayıldımmmmmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, iki saatte kurudular, hava nedeniyle sanırım :) Beyaz yağlıboya ve rulo ile boyadım...Zımpara da yapmadım...Benim de çok hoşuma gittiler, cmt akşamı bitti boya işi, pazar akşam üzeri yerleştik :)
      Evet ben de seviyorum o ayna stikerları, ev sahibinin eşi pek zevkliymiş, mutfakta da kelebekler var :))))

      Sil
  5. Çok çok güzel olmuş bembeyaz...
    Ellerine, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Harikaaaa olmuşlar!!! Eline sağlık...Ne çabuk yaptın!! Tebrik ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Işın'cım, Cuma ve Cmt yaptım, Pazar kurumuştu, şöyle bir koydum üzerlerine herşeyi, daha düzenlenecekler tabi :)

      Sil
  7. Kırnak değil kız kınnap ya da kırnap :))))
    Yaaa bak ne güzel olmuş bir renge boyanınca, darısı başıma... Ne güzel de boyamışsın ama yaaa afferin sana :)
    Sakın dolaplara yeni kulplar alma, kendin yap, mesela ilk aklıma gelen kalın iplere boncuklar geçir kapakların delik yerlerinden ipleri geçirip arkadan sıkıca düğümle, orjinal ve de bedava olsun :))Pazarlar ve marketler plastik kasaları bedavadan veriyorlar, onlarıda boyayıp kullanabilirsin aklında olsun :) Ben bedavacıyım ya... :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))))) Kırnak yazdığımın bile farkında değilim Banu'm :) Ayrıca arada "İ" harfleri de olmayabilir, klavyemin "İ" si bozuldu :)

      Canım, ben sana diyorum çok akıllı kadınsın diye, inanmıyorsun bana :) Doğru söylüyorsun, ben yapıcam kulpları :) Ve evet, o plastik kasalardan da alıcam :) Kız sen var yaaaaaaa, sen olmasan ne yaprdım bilmiyorum zaten :)
      Ay ben de bedavacıyım ve ayrıca da çöpçüyüm bilirsin :) Dün parçalayıp bir koltuk atmışlar çöpün yanına, hemen koşup minderlerini kaptım, Bıdığa yatak oluuuuuuur, yere minder oluuuuuuur...Yapıcam bir ara :)

      Sen de boya hadi, hem insanın içi açılıyor hem de oda daha büyük gözüküyor, sen çok daha güzelini yaparsın hem de balım benim :)

      Sil
    2. Kırnak' ı düzelttim :)))))

      Sil
  8. Ellerine sağlık Işıl'cım, gayet güzel olmuş. Çok daha ferah görünüyor herşey. Banu ablama katılıyorum. Bazı yabancı bloglarda, kınnap ipinin kalın olanlarından kocaman düğümler yaparak da kulp yapmışlardı. Püskül de olabilir. Sen en zevkli kısıma gelmişsin aslında, yerleştir ve süsle:)
    Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım:) Evet, odanın gözü gönlü açıldı :) Bence de çok iyi fikir, hiç aklıma gelmemişti, elimde o ipten de var ama ince olduğu için sanırım boncuklu yapmam gerekecek, zaten kalın olsa da deliklerinden geçmezdi...Haklısın canım, işin zor, kokulu ve pis kısmı bitti, şimdi zevkli kısımdayım, bitince yayınlarım tekrar, öptüm:)

      Sil